90-letna babica ponovno na pot, tokrat z motoristi v Nemčijo

Baba Lena

Baba Lena

Ekaterina Papina
Znana "instagram babuška" Lena iz Krasnojarska je začela pred časom potovati po vsem svetu. Tokrat se je s skupino motoristov odpravila v nemški Kassel.

Svetovna popotnica Elena Mihajlovna iz Krasnojarska se je v tujino prvič odpravila, ko je bila stara 83 let. Za potovanja nameni polovico pokojnine, njen cilj pa je dvakrat letno zapustiti Sibirijo in se odpraviti po svetu. Do zdaj je bila na Poljskem, v Turčiji, Izraelu, Nemčiji in Vietnamu, svoj 90. jubilej pa je proslavila na jahti v Karibskem morju, piše Daily Afiša.

Zadnji aktualni podvig babice Lene je potovanje z motorjem v Nemčijo. Med njenimi spremljevalci na Twitterju so namreč tudi motoristi, ki so babici ponudili, da se pridruži njihovi odpravi. Lena je ponudbo kakopak sprejela in se odpravila na 12.000 km dolgo pot iz Novega Urengoja v Kassel. Tam trenutno poteka ena od najprestižnejših razstav sodobne umetnosti Documenta.

Babi Leni na tej točki seveda želimo še obilo zdravja in moči za bodoča potovanja. Volje ji, kot kaže, ne bo zmanjkalo. 

Če bi radi uporabili vsebino s spletne strani Russia Beyond (delno ali v celoti), pri svoji objavi dodajte zraven še povezavo na prispevek na naši strani.

Spletna stran uporablja piškotke. Več informacij dobite tukaj .

Sprejmem piškotke